Nieuwe standaard voor Compact Flash Geheugenkaarten

Geplaatst: 2 december 2010 in Nieuws

Om de vraag naar snelle CompactFlash geheugenkaarten bij te blijven houden hebben Sandisk, Sony en Nikon de handen ineen geslagen om gezamenlijk een standaard af te spreken voor een nieuw type CompactFlash geheugenkaart die maar liefst kan werken met een snelheid van 500MB/sec.

Terwijl momenteel de snelste CompactFlash geheugenkaart nog (maar) kan werken met een snelheid van 167 MB/sec zijn er steeds meer gebruikers die vragen om nog snellere geheugenkaarten. Voor de fotografie is deze snelheid niet echt nodig, maar voor nieuws acquisitie met videocamera’s die filmen op dit soort geheugenkaarten is het wel belangrijk dat de geheugenkaarten erg snel zijn. Een snelle geheugenkaart maakt het immers mogelijk om rechtstreeks op de geheugenkaart een montage te maken i.p.v. de beelden eerst naar een computer te moeten importeren om het beeldmateriaal vervolgens vanaf de computer te kunnen monteren.

Snelheid is niet het enige waar aan gedacht is bij het opstellen van een nieuwe standaard. Uiteraard is het ook belangrijk dat de capaciteit van de geheugenkaarten groot genoeg is voor toekomstig gebruik. De nieuwe geheugenkaarten zijn gelimiteerd tot een maximale omvang van 2 TerraByte, groot genoeg dus voor mobiel gebruik. De eerste kaarten zullen deze omvang uiteraard nooit krijgen, maar wie weet wat de toekomst brengt.

(Bron: Spiegel Reflex Magazine.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s