Nederlandse Fotoboekenmarathon

Geplaatst: 2 december 2010 in Nieuws

Op zondag 12 december vindt in Huis Marseille in Amsterdam de derde Fotoboekenmarathon plaats. Nederlandse fotoboeken die in 2010 zijn verschenen worden die middag gepresenteerd in een marathon van interviews, discussies en signeersessies.

Dit jaar is het evenement een aspect rijker: naast Nederlandse fotografenvan wie in 2010 een boek is verschenen, komen ook een aantal bekende grafische ontwerpers aan het woord. In de gesprekken staat het proces van het ontstaan van een fotoboek centraal. De gepresenteerde boeken worden in Huis Marseille te koop aangeboden en kunnen indien gewenst worden voorzien van een opdracht of handtekening.

Op 12 december van 11 tot 17 uur stelt het fotografiemuseum Huis Marseille verschillende zalen ter beschikking aan de fotoboekenmarathon. De hele dag door interviewen Edie Peters en Lotte ten Voorde deelnemende fotografen en grafische vormgevers. Zij zullen het hebben over de betekenis van hun samenwerking en het proces rondom het ontstaan van het fotoboek. In de gesprekken zal het gaan over de keuzes die een fotograaf moet maken en de invloed van het grafisch ontwerp op het eindresultaat. De interviews worden geïllustreerd met projecties van het werk.

(Bron: Zoom.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s