Nieuwe confrontatie politie en fotograaf

Geplaatst: 6 december 2010 in Nieuws

Wederom is er in korte tijd een bericht verschenen over een nieuwe confrontatie tussen de politie en een fotograaf. Ditmaal werd Mannie Garcia slachtoffer, eerder in het nieuws als maker van de bekende foto van Barack Obama.

Marcia werd aangesproken toen hij net als een groep andere nieuwsfotografen een fotomaakte van het Witte Huis, vanwege Wereld Aidsdag. Een officier vroeg hem – met zijn hand op zijn holster – de zojuist genomen foto’s te verwijderen. Garcia weigerde en de agent probeerde hem daaropvolgend zijn Nikon D3s afhandig te maken. Gelukkig voor de fotograaf lukte hem dat niet en wist hij weg te komen met al zijn foto’s nog op zijn kaart.

Rechten
Het zit Mannie Garcia niet mee met het fotograferen van politieke situaties. Eerder was er een conflict gaande over de rechten van een foto die hij van de Amerikaanse president Obama maakte. De foto werd op onrechtmatige wijze door Shepard Fairey gebruikt als promotiemateriaal en AP claimde de eigenaar en dus rechthebbende te zijn. Nu is Garcia het inmiddels zoveelste slachtoffer van een confrontatie met een agent.

(Bron: Digifotopro.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s