Frans Lanting op TEDx

Geplaatst: 7 december 2010 in Nice to see, Tips

Hoewel TEDxAmsterdam een week later plaatsvond, hield Frans Lanting een lezing op het evenement in Dallas, Texas. Voor de Nederlandse natuurfotograaf ook eigenlijk dichter bij huis, hij woont immers al jaren in Santa Cruz, Californië.

TED (Technology Entertainment and Design) is een wereldwijde conferentie-setting georganiseerd door de non-profit Sapling Foundation. Zet een x achter de naam en het gaat over het programma dat scholen, bedrijven, bibliotheken of vriendengroepen in staat stelt een soortgelijke conferentie op te zetten. Afgelopen 30 november vond de Amsterdamse editie plaats (TEDxAmsterdam) en met duizenden aanmeldingen en slechts enkele honderden plaatsen spreekt de populariteit voor zich.

TEDxSMU

Bij de editie in de Southern Methodist University in Dallas, Texas (TEDxSMU) zal dat niet anders zijn geweest. Daar had de Nederlandse natuurfotograaf Frans Lanting de eer om 22 november jongstleden de aanwezigen toe te spreken. In het iets meer dan twintig minuten durende filmpje wijdt hij uit over zijn fotografie, een ‘waanzinnige’ persoonlijke reis en de oorsprong van leven op aarde. Hij doet dit in razend tempo uit zijn hoofd, aan de hand van geprojecteerde foto’s. TED zet een deel van de lezingen online, waaronder die van Frans. Op hun website zijn meer dan 700 filmpjes te bekijken, dat al bijna driehonderd miljoen mensen hebben gedaan.

(Bron: Digifotopro.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s