App Spotter: FxCamera (Android)

Geplaatst: 12 december 2010 in Nieuws, Tips

Geen degelijke camera in je smartphone? Met een creatieve app is er altijd wel wat van te maken. Niet voor niets zie je van iPhone-gebruikers vrijwel alleen maar Hipstamatic-foto’s online staan. Met het gratis FxCamera kan je als Android-gebruiker lekker creatief meedoen.

Het vinden en downloaden van de FxCamera-app in de Android-winkel bleek een behoorlijke opgaaf, maar via een aparte app-installer hebben wij de applicatie toch aan de praat gekregen. Dit komt mede omdat er ook een CameraFX-app voor Android bestaat en de store wel vaker foutmeldingen geeft. Zorg er daarom altijd voor dat je de laatste softwareversie op je Android-smartphone heb staan. Eenmaal gedownload is onze test-HTC klaar voor wat creatieve plaatjes.

Vijf camera’s

Met FxCamera heb je keuze uit vijf verschillende soorten camera’s: een ToyCam, Polandroid, Fisheye, SymmectriCam en Warhol, oftewel de AndyWarholizer. Eigenlijk spreken de opties voor zich. Met de ToyCam heb je keuze uit verschillende kleurstellingen, tonen en contrast. Dat levert al leuke resultaten op, maar het zijn de specifieke ‘camera’s’ waarmee je zelfs van de minste foto nog een leuk plaatje maakt. Zo zorgt de Polandroid voor een Polaroid-effect (altijd prijs) en spreken de Fisheye- en SymmectriCam voor zich. De kwaliteit gaat niet omhoog, maar met een druk op de knop heb je toch een creatief kunstwerkje.

(Bron: Digifotopro.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s