Zilveren Camera-fototentoonstellingen op NS-stations

Geplaatst: 12 december 2010 in Nieuws, Tips

Een selectie foto’s die een prijs hebben gewonnen bij de Zilveren Camera is vanaf 24 december te zien op een speciale tentoonstelling op Amsterdam Centraal. De beste persfoto’s van het jaar 2009 worden in de stationshal aan de reizigers getoond op panelen van in totaal twaalf meter lang. De presentatie is een voorproefje van de reizende tentoonstelling die vanaf februari 2011 te zien is met prijswinnaars bij de editie van de Zilveren Camera 2010. Die winnaars worden 23 januari bekend.

De tentoonstelling gaat langs de NS-stations Den Haag Centraal, Amsterdam Centraal, Amersfoort en Leiden Centraal. Op ieder station zal de tentoonstelling een maand lang te zien zijn. Een selectie van de winnaars is te zien op grote prints. Alle winnaars van de Zilveren Camera zijn te zien via de digitale presentatie die deel uitmaakt van de tentoonstelling.  “Ze zijn een lust voor het oog en geven een beeld van de wereld door de ogen van onze beste fotojournalisten”, aldus Fred van der Ende, bestuurslid van stichting ‘De Zilveren Camera’. William Graat, assetmanager stations bij NS is blij met de tentoonstellingen, “Door deze mooie en indrukwekkende foto’s worden de stations verrassend en het verblijven op het station voor reizigers aangenamer”.

De tentoonstelling is tot stand gekomen door samenwerking tussen de Zilveren Camera, de Nederlandse Vereniging van Journalisten NVJ, de vereniging van fotojournalisten NVF, de Nederlandse Spoorwegen, Opera Amsterdam en Roem Consultancy (organisatie). Deze partijen hebben een overeenkomst gesloten voor het organiseren van de tentoonstellingen voor de komende drie jaar op NS-stations. Reizigers ervaren het wachten op het station vaak als verloren tijd. NS is daarom blij met deze samenwerking, omdat met de tentoonstelling een positieve bijdrage wordt geleverd aan de stationsbeleving voor de reiziger.

(Bron: Reclameweek.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s