Bite! en Daylight lanceren nieuw magazine op iPad

Geplaatst: 17 december 2010 in Nieuws, Tips

Fotografiemagazines Bite! en Daylight hebben samen een nieuw tijdschrift in het leven geroepen: 50pm. Het online magazine is speciaal ontwikkeld voor de iPad en focust zich net als zijn grote broers op fotografie.

De eerste editie van 50pm is voor 1,59 euro verkrijgbaar in de App Store. Het blad vormt een maandelijkse collectie van ‘fotografie-portfolio’s over onderwerpen die ons allemaal aangaan’, aldus de makers. Terwijl Bite! enkel een online versie heeft, kent Daylight ook een papieren variant. De makers geloven dat ze door hun krachten te bundelen  een gouden combinatie in huis hebben.

Family Matters
De eerste editie van 50pm bevat meer dan vijftig foto’s, twee geschreven essays en staat in het teken van ‘Family Matters’. Portfolio’s van de vier fotografen Chis Verene, Hee Jin Kang, Mami Kiyoshi en Elizabeth Clark Libert komen aan bod en geven een kijk op hun eigen achtergrond. Je krijgt een intiem beeld van zowel Japanse als Amerikaanse families. De makers noemen 50pm een ‘nieuw en opwindend tijdschrift’ dat documentairefotografie dichter bij de mensen wil brengen. Zo denken de makers al aan een Spaanse versie voor de Latijns-Amerikaanse markt en een Chinese versie voor de app-store in China.


Foto © Mami Kiyoshi

Gratis preview
Naast de betaalde iPad-versie hebben Bite! en Daylight ook een gratis ‘lite‘-versie van het blad gemaakt, geschikt voor de iPhone en iPod Touch. De lite-versie moet dienen als preview op het iPad-magazine en bevat minder inhoud.


Foto © Chis Verene

(Bron: Digifotopro.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s