Nederland vastgelegd op 120.000 foto’s

Geplaatst: 17 december 2010 in Nieuws
WAGENINGEN –  Amateurfotografen zullen de komende maanden Nederland zoals het er op dit moment uit ziet vastleggen op minimaal 120.000 foto’s. Het is de bedoeling het project elke tien jaar te herhalen, zodat een collectie ontstaat die aantoont hoe snel het landschap verandert. Elke amateurfotograaf kan meedoen.

NL in Beeld, zoals het project heet, is georganiseerd door de stichting Saxifraga, een Europees netwerk van natuurfotografen in samenwerking met allerlei natuur-en milieuorganisaties. De natuurliefhebbers denken dat het Nederlandse landschap de komende decennia heel snel zal veranderen door bouwactiviteiten en veranderend landschapsbeheer en willen de ontwikkeling daarom vastleggen.

Nederland is voor natuuronderzoek virtueel opgedeeld in ruim 30.000 zogenoemde kilometerhokken. Saxifaga wil dat fotografen telkens het midden van zo’n kilometerhok opzoeken en vanuit dat punt in de vier windrichtingen een foto maken. Om te zorgen dat een eenvormige collectie ontstaat, is een speciale handleiding voor belangstellenden gemaakt die bij Saxifraga op te vragen is.

De foto’s zullen onder meer worden gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek. Ze komen op een vrij toegankelijke website te staan.

(Bron: Telegraaf.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s