Anton Corbijn portretteert Fela Kuti

Geplaatst: 19 december 2010 in Nieuws

In het winternummer van ZAM magazine is een speciale reportage van de Nigeriaanse musicus Fela Kuti te zien. De foto’s zijn door Anton Corbijn in de jaren ’80 gemaakt en zijn nooit eerder vertoond.

Parijs, 1981. De Nigeriaanse musicus Fela Kuti is op de toppen van zijn roem. De Nederlandse fotograaf Anton Corbijn staat aan het begin van een carrière waarin hij zal uitgroeien tot de meest gevierde popfotograaf van deze tijd. Corbijn legde het concert van Fela in Parijs vast in een unieke fotoreportage die niet eerder werd gepubliceerd.

In de wintereditie van ZAM Africa Magazine is deze reportage nu eindelijk te zien. De publicatie vormt tevens het begin van een bijzondere samenwerking tussen Corbijn en ZAM.

Presentatie ZAM wintereditie
Je kunt aanwezig zijn bij de presentatie van de wintereditie van ZAM magazine. Hier kun je als eerste kennismaken met dit werk van Anton Corbijn. De presentatie is op woensdag 15 december in het Koninklijk Theater Carré in Amsterdam. Wil je erbij zijn, kijk dan op www.zam-magazine.nl hoe je je moet aanmelden.

Over ZAM magazine
ZAM Africa Magazine is een onafhankelijk kwartaalblad over kunst, cultuur en politiek in Afrika. De nadruk ligt op fotografie, journalistiek, beeldende kunst en vormgeving in Afrika. Voor meer informatie kijk je opde website van het magazine.

(Bron: Zoom.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s