Cameragadget: White Balance Lens Cap

Geplaatst: 19 december 2010 in Nieuws

De automatische witbalans van je camera zit er helaas wel eens naast. Ook een andere witbalansstand biedt niet altijd soelaas. Door de simpele maar effectieve BRNO baLens White Balance Lens Cap te gebruiken, weet je zeker dat de sneeuw deze winter sneeuwwit zal zijn!

Een juiste witbalans is essentieel voor elke foto. Dit zorgt voor de correcte kleurbalans in de afbeelding: niet te veel blauw, niet te weinig groen en genoeg geel. De automatische witbalans van je camera kan soms uitkomst bieden, maar voor een keer op keer perfect resultaat zul je handmatig moeten ingrijpen. Al helemaal onder moeilijke lichtomstandigheden, zoals je die tegenkomt op het ijs of in de sneeuw. Witte sneeuw wordt door onder andere reflectie en schaduwen al snel als blauw geregistreerd.

Of je nu in jpeg- of raw-formaat fotografeert, de White Balance Lens Cap is een uitstekend hulpmiddel waarmee je jezelf een hoop tijdrovend correctiewerk achteraf kunt besparen. En bij jpeg-foto’s gaat zulk correctiewerk ook nog eens ten koste van de beeldkwaliteit

Past (bijna) altijd
De White Balance Lens Cap gebruik je gewoon als vervanger voor de standaard lensdop. De dop is verkrijgbaar in filtermaten van 52 mm tot en met 77 mm. Voor vrijwel ieder objectief is dus een passende uitvoering verkrijgbaar. In het midden van de dop bevindt zich een diffusor of dome, die het licht opvangt. Richt je camera nu op het licht dat op het onderwerp valt, schakel de automatische scherpstelling uit en maak een foto met de dop op de lens. Het resultaat is een zwarte foto met een lichte cirkel in het midden. In het instellingenmenu van de camera ga je naar de witbalansopties. Daar geef je aan dat je de zojuist gemaakte foto als preset wilt gebruiken. Deze dient dan tot nader order als ijkpunt voor de witbalans tijdens je fotoshoot. In de praktijk neemt het hele proces slechts enkele seconden in beslag. Dus geen gedoe meer met losse grijskaarten en dergelijke.

Neutraal of warm
Bij de dop krijg je twee verschillende diffusors: eentje voor neutrale en eentje voor warme kleuren. Die laatste is bijvoorbeeld ideaal voor portretfotografie. Uiteraard gebruik je de neutrale versie voor winterse buitenfoto’s, want gele sneeuw is net als blauwe iets waar niemand op zit te wachten!

Info
PRIJS: ± € 37,50 tot € 57,50, afhankelijk van filtermaat
VERKRIJGBAAR VIA: diverse (online) fotowinkels
WEBSITE: http://www.balens.ca/

(Bron: Zoom.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s