Het Lightroom 3 boek voor digitale fotografen

Geplaatst: 28 december 2010 in Tips

Sinds het verschijnen van Adobe Photoshop Lightroom is Het Lightroom boek voor digitale fotografen van Scott Kelby ’s werelds bestverkochte boek over dit fantastische programma.

Ook in dit nieuwe boek over Lightroom 3 hanteert Scott dezelfde revolutionaire, stapsgewijze en duidelijke aanpak en vormgeving waarmee Lightroom leren leuk wordt.

Scott laat je niet alleen zien welke schuifregelaar wat doet (want dat doen de andere Lightroom-boeken ook al). In dit boek laat hij zien hoe je je eigen workflow voor digitale fotografie ontwikkelt. Hij gebruikt hiervoor twee eenvoudige, maar briljante principes die dit boek een fantastisch leermiddel maken:

• Scott vertelt je in dit boek steeds zijn eigen favoriete instellingen en geteste technieken. Hij weet wat echt werkt en wat niet, en hij vertelt je recht voor z’n raap welke techniek het beste is en welke je beter kunt vergeten en waarom.

• De indeling van het boek zelf volgt een standaard workflow waarin stapsgewijs alles aan bod komt. Zo gebruik je Lightroom vanaf de allereerste keer als een professional.

Scott weet uit eerste hand welke problemen moderne digitale fotografen tegenkomen en wat ze willen leren zodat hun workflow sneller, eenvoudiger en leuker wordt. Dit alles heeft hij slim verwerkt in dit nieuwe boek over Lightroom 3.

Dit is het eerste en enige boek dat het hele proces op een heldere, samenhangende en visuele manier samenbrengt. Bovendien bevat het boek een hoofdstuk waarin je leert hoe je Photoshop naadloos opneemt in de Lightroom-workflow. Er is geen snellere, duidelijkere of leukere manier om Lightroom te leren dan met dit baanbrekende boek.

Inhoudsopgave

• Hoofdstuk 1: Importeren; je foto’s in Lightroom binnenkrijgen
• Hoofdstuk 2: Bibliotheek; je foto’s beheren
• Hoofdstuk 3: Op Maat; Lightroom op jouw manier laten werken
• Hoofdstuk 4: Basisbewerkingen; je foto’s ontwikkelen
• Hoofdstuk 5: Lokale aanpassingen; je foto’s maar gedeeltelijk bewerken
• Hoofdstuk 6: Probleemfoto’s; veelvoorkomende problemen oplossen
• Hoofdstuk 7: Foto’s exporteren; jpegs, tiffs en meer opslaan
• Hoofdstuk 8: Grijpen naar Photoshop; hoe en wanneer
• Hoofdstuk 9: Oogstrelend zwart-wit; kleurenfoto’s omzetten in zwart-wit
• Hoofdstuk 10: Presentatie; foto’s op je scherm presenteren
• Hoofdstuk 11: Op papier; je foto’s afdrukken
• Hoofdstuk 12: Online; je foto’s op het web zetten

Scott Kelby is hoofdredacteur van het tijdschriften Photoshop User, voorzitter van de National Association of Photoshop Professionals, trainingsmanager van de Adobe Photoshop Seminar Tour en veelgevraagd spreker op seminars. Scott schreef onder andere de bestsellers Het Adobe CS5 boek voor Digitale fotografenScott Kelby’s 7-punten Systeem voor Adobe Photoshop en Scott Kelby over Digitale fotografie (deel 1, 2 en 3).

Zijn ontspannen en heldere stijl maakt Photoshop leren leuk. In zijn seminars traint hij jaarlijks duizenden mensen, waardoor hij precies weet welke technieken populair zijn. En die technieken deelt hij hier met ons in zijn nieuwste boek.

Het Lightroom 3 boek voor digitale fotografen – Scott Kelby
Pagina’s: 416
Prijs: € 39,95
Uitgever: Pearson Education

(Bron: Fotografie.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s