Canon introduceert twee nieuwe spiegelreflexcamera’s: EOS 600D en EOS 1100D

Geplaatst: 11 februari 2011 in Nieuws

Canon heeft vandaag twee nieuwe spiegelreflexcamera’s aangekondigd voor de amateur fotograaf. Het betreft de EOS 600D (opvolger van de EOS 550D) en de EOS 1100D (Opvolger van de EOS 1000D). Beide camera’s zijn uiteraard een stap voorwaarts ten opzichte van hun voorgangers, zo kan de 1100D nu ook filmen in HD.

Canon EOS 1100D
De Canon EOS 1100D is het nieuwe instap model uit de populaire Canon lijn van spiegelreflexcamera’s. De camera zal verkocht worden voor een adviesprijs van rond de €479,00 en heeft een paar nieuwe functies ten opzichte van zijn voorganger, de 1000D, zoals de HD video mogelijkheid, 2 miljoen beeldpunten meer dan zijn voorganger en een 9 punten automatisch scherpstel systeem.

 • 12 megapixels APS-C sensor (CMOS)
 • HD video in 720P (Geen full-HD)
 • Gevoeligheid tussen de 100 en 6400 ISO
 • 9 punten autofocus systeem
 • 63 zones iFCL lichtmeting
 • Creative Auto en Basic+ instellingen
 • Groot 2.7 inch beeldscherm met 230.000 beeldpunten

Al met al een leuke instap camera voor mensen die met spiegelreflex fotografie willen beginnen, maar niet genoeg vernieuwingen om een huidige 1000D op in te ruilen omdat u een betere camera zou willen. In dat geval zou de volgende nieuwe camera misschien een leukere alternatief zijn, namelijk de nieuwe EOS 600D.

Canon EOS 600D
Canon heeft de EOS 550D vaarwel gezegd door met een mooie nieuwe opvolger te komen die in full-HD kan filmen, een kantelbaar beeldscherm heeft, zoals ook op de professionelere EOS 60D, en een mogelijkheid om de videofilmpjes al in de camera te monteren tot een leuke videoclip inclusief muziek.

De specificaties van de EOS 600D zijn niet heel erg verschillend van die van de EOS 550D, maar het gebruiksgemak is door de toevoeging van het kantelbare beeldscherm natuurlijk wel behoorlijk toegenomen. De camera maakt overigens gebruik van dezelfde sensor die ook in de 550D zit, dus de scherpte zit met 18 megapixels wel goed.

 • 18 megapixels APS-C sensor (CMOS)
 • Full-HD video 1080
 • Gevoeligheid tussen de 100 en 12800 ISO
 • 9 punten autofocus systeem
 • Inteligente automatische scène mode
 • Creatieve en Basic+ filters
 • Aansluiting voor externe fliltser (nieuw op amateur camera’s van Canon)

De nieuwe 600D van Canon is met zijn 3.7 foto’s per seconde niet echt een snelheidsmonster, maar daar staat wel tegenover dat dit een van de weinige camera’s in het amateur segment is die beschikt over een PC contact om via een kabel externe studio flitsers aan te sluiten. Hierdoor is de EOS 600D een leuk alternatief voor mensen die aan studio fotografie willen gaan doen maar die niet zoveel geld willen uitgeven aan een 60D of 7D camera.

Een andere leuke bijkomstigheid is het filmen dat met deze camera’s steeds leuker wordt. Op de EOS 550D was het al prima werken om een vakantiefilm o.i.d. te maken, maar nu is het zelfs niet meer nodig om de film thuis op de computer te monteren tot een leuk geheel. De camera heeft nu namelijk een ingebouwde mogelijkheid om films te monteren en er zelfs muziek aan toe te voegen. Deze functie bestond al een tijdje op de Canon videocamera’s maar zit nu dus ook in de filmende spiegelreflex, de 600D.

(Bron: Spiegelrefelxmagazine.nl)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s