MustSee: Protest in Egypte (5D Mark II)

Geplaatst: 11 februari 2011 in Nieuws

We hebben al veel mooie en interessante filmpjes voorbij zien komen die de mogelijkheden van de 5D Mark II bevestigen. Dit nieuwsfilmpje over de rellen in Egypte laat zien hoe je met je dslr ook situaties vast kunt leggen die met een filmcamera nooit gelukt waren. Opstandige mensen, heel veel geluid en de gevreesde politie in burger die af en toe iemand hardhandig afvoert. Dat is een korte, bondige beschrijving van de situatie in Egypte. Vorige week nog werden er vier journalisten van verschillende nationale kranten door de politie gearresteerd.

Ondanks de agressie en onrust die de straten in het land kenmerken, lukte het Duncan Sharp, cameraman voor Sky News, een filmpje te maken van de situatie in Egypte. En dat zonder teveel schokkerigheid en onscherpte.

Stabiele chaos

Hoe hij het voor elkaar kreeg om een scherp en tamelijk stabiel beeld te schieten legt hij uit op Vimeo. Zo vertelt hij dat zijn Canon 5D Mark II misschien niet het meest ideale instrument is in deze situatie, maar dat hij dankzij de beeldstabilisatie van zijn 24-105mm IS objectief en de batterijgreep genoeg stabiliteit in zijn beeld wist te krijgen. Bovendien voelde hij zich temidden van het tumult misschien bedreigd, maar was het voor Duncan wel gemakkelijker om met zijn dslr het land in te komen dan met een professionele camera.

Geluid

Behalve het beeld bracht ook het geluid enige moeilijkheden met zich mee. Om de verslaggever boven het geluid van de mensenmassa uit te horen komen, gebruikte Duncan een Tascam en Sennheiser Lavalier microfoon. Zo kon hij de geluidsfragmenten splitsen. Op Vimeo was dat niet te integreren, maar ondanks een lastig verstaanbare verslaggever is het filmpje zeker de moeite waard.

(Bron: Digifotopro)

Advertenties
reacties
  1. […] This post was mentioned on Twitter by camjo deniz, Edwin Rooseboom. Edwin Rooseboom said: #Scary Alsof je zelf tussen staat de protesten in #Egypte staat. Klik op VIMEO link voor het filmpje. #Canon #5DMarkII http://bit.ly/fcaVAc […]

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s