New York in 3 minuut 25

Geplaatst: 10 maart 2011 in Nice to see

Hoge gebouwen, veel mensen en vooral heel veel auto’s zien we op Josh Owens foto’s van New York. Zijn favoriete timelapse-beelden bracht hij samen in dit filmpje waarin de grootsheid van de stad en de bijbehorende drukte benadrukt wordt.

Wereldstad of niet, in de eerste beelden van het filmpje is geen auto of wolkenkrabber te bekennen. Dat verandert snel als Josh zijn Canon EOS 5D Mark II  (met 14mm f/2.8L, 24mm f/1.4L, 50mm f/1.2L en 70-200 f/2.8L) richt op de torenhoge gebouwen en vooral de lange verkeersstromen.

Doordat het filmpje uit timelapse-beelden bestaat, wordt het gevoel versterkt dat de stad constant in beweging is. Of juist niet, wanneer de stoplichten voortdurend van kleur wisselen zonder dat het verkeer echt doorstroomt. Ook de camera zelf is in beweging, hiervoor gebruikte Josh een dolly rig van Dynamic Perception.

Uitzicht

De drukte van de auto’s en de voetgangers ontwijkt Owen ten slotte door te focussen op de architectuur. Even rust, want hoewel het water door blijft stromen en er af en toe een ferry voorbij komt, kun je je aandacht richten op de indrukwekkende skyline van de stad.

(Bron: Digifotopro.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s