Tsunami veroorzaakt vertraging Canon EF lenzen.

Geplaatst: 28 maart 2011 in Nieuws

Via een persbericht om hun Japanse site laat Canon weten vertraging te hebben met het produceren van een aantal Canon EF lenzen. De berichtgeving van de vertraging heeft betrekking op de Canon EF 8-15mm Fisheye, EF 300mm en 400mm f/2.8L IS USM II lenzen. Door de natuurramp van een aantal weken geleden zijn de werkzaamheden in de fabriek in Utsunomiya, waar de betreffende Canon EF lenzengeproduceerd worden, voorlopig niet meer mogelijk.


Uitlevering Canon EF lenzen loopt vertraging op

Dit heeft tot consequentie dat de productie en dus de levering van deze Canon EF lenzen vertraging oploopt. De Canon EF 300mm f/2.8L IS II USM is met een groot diafragma van f/2.8 een hoogwaardig superteleobjectief dat uitzonderlijke beeldkwaliteit levert in een duurzaam en licht ontwerp. De Canon EF 400mm f2/.8L is een ultrahoogwaardig superteleobjectief uit de L-serie met 4-stops beeldstabilisator met 3 modi. De Canon EF 400mm f/2.8L IS II USM lens levert uitstekende beeldkwaliteit in een robuust ontwerp dat ideaal is voor sport- en wildfotografie.


Fisheye 8-15mm behoort tot de vertraagde Canon lenzen

Ten slotte is de Canon EF 8-15mm een veelzijdig fisheye zoomobjectief voor volbeeld of cirkelvormig beeld. Twee aparte specialistische Canon lenzen zijn overbodig met de EF 8-15mm f/4L Fisheye USM die zowel volbeeld als cirkelvormig fisheye beelden biedt in combinatie met camera’s met een (volbeeld) sensor van 24 x 36 mm. Voor fotografen die DSLR camera’s gebruiken met een kleinere sensor zijn volbeeld fisheye beelden ook mogelijk. Het vastleggen van de hele scène in één enkel beeld is nu eenvoudiger dan ooit door de diagonale beeldhoek van 180°.


Beschikbaarheid Canon EF lenzen

De L-serie vormt Canons boegbeeld op het gebied van professionele lenzen. Deze serie Canon lenzen vertegenwoordigt het beste in met precisie vervaardigde EF-optica. Objectieven uit de L-serie combineren superieure prestaties met ongeëvenaarde afwerking en zijn zeer goed bestand tegen stof en vocht. Wanneer de Canon EF lenzen nu wel beschikbaar zullen zijn, heeft het bedrijf niet bekend gemaakt.

(Bron: Focusmedia.nl)

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s