Benetton Unhate campagne

Geplaatst: 21 november 2011 in Nieuws
Tags:, , , ,

Modemerk Benetton staat bekend om zijn controversiële campagnes. Zo kan iedereen zich nog wel de advertenties van creatief directeur en fotograaf Oliviero Toscani uit de jaren ’80 en ’90 herinneren. Een overvolle boot met vluchtelingen, een oorlogskerkhof, de aan aids stervende David Kirby, tot een serie met ter dood veroordeelde gevangenen. Het was de laatste jaren rustig rond Benetton, maar nu is het weer raak met de Benetton Unhate campagne.

Benetton Unhate campagne

Unhate is een serie van 6 fotomontages waarin we politieke en religieuze wereldleiders zien die elkaar innig kussen. Zo zoent o.a. Barack Obama met Hugo Chavez, Angela Merkel met Nicolas Sarkozy en Paus Benedictus XVI met Ahmed el Tayyeb, de imam van de Al-Azhar-moskee in Caïro. Om de laatste combinatie kon het Vaticaan niet lachen.

Unhate foto verwijderd door Benetton

Het Vaticaan reageerde woedend en gaf aan stappen te zullen ondernemen. Benetton heeft inmiddels deze foto uit de campagne verwijderd. Op de speciale website van de Unhate campagne kan iedereen zijn eigen kusfoto’s plaatsen.

(Bron: Focus.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s