Documentaire ‘Anton Corbijn Inside Out’ 17 februari in première

Geplaatst: 29 januari 2012 in Nieuws

Klaarte Quirijns is met haar documentaire over Anton Corbijn geselecteerd voor het Internationale Filmfestival Berlijn. Daar gaat de documentaire over een van de bekendste Nederlandse fotografen op 17 februari in première. Quirijns volgde Anton Corbijn ruim drie jaar lang intensief.

Klaartje Quirijns kwam Anton Corbijn enkele jaren geleden voor het eerst tegen op het Toronto filmfestival. Ze hadden daar toen beide een film draaien. Corbijn vertrouwde Quinrijns toen toe: ‘ik zit hier om wat ik doe en niet om wie ik ben’. Na die uitspraak besloot de documentairemaakster dat Corbijn haar volgende onderwerp zou worden.

Intiem

Ruim drie jaar lang volgde ze Anton Corbijn, die naast fotograaf ook filmmaker en ontwerper is. Het heeft een portret opgeleverd dat volgens distributeur A-Film uiterst intiem is. De rode draad zal worden gevormd door de opoffering van zijn priveleven in ruil voor het bereiken van een groot publiek.

the america
Corbijn is naast fotograaf ook filmmaker en ontwerper. Zo kwam in 2010 zijn film ‘The American’ uit, met George Clooney in de hoofdrol

(Bron: DigiFotoPro.nl)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s